ZAWIADOMIENIE O ODRZUCENIU OFERT ORAZ O UNIEWAŻNIENIU PRZETARGU Zamawiający - Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim zawiadamia na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. prawo zamówień publicznych /jedn. tekst Dz. U. z 2010r. Nr 113 poz. 759 z pózn. zmianami/, iż na ogłoszenie o przetargu na temat Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego wpłynęły dwie oferty, które zostały odrzucone ze względu na: 1. Oferta złożona przez firmę INNOVO, Innowacje w biznesie Sp. z o.o, ul. Śniadeckich 34, 38-200 Jasło, - została odrzucona zgodnie z art. 89 ust 1 pkt. 2. Zamawiający zobowiązał Wykonawcę zgodnie z pkt. 17 SIWZ do uzupełnienia przedłożonej oferty z dnia 27 października 2011r. W terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, Wykonawca nie złożył stosownych wyjaśnień dotyczących potwierdzenie warunku "Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zadania" powinien dołączyć do oferty informacje dotyczące 2 wykładowców do zajęć teoretycznych oraz praktycznych, posiadających łącznie minimum średnie wykształcenie gastronomiczne, minimum 5-letni staż w zawodzie kucharz. Wykształcenie i doświadczenie zawodowe Wykładowcy powinno być potwierdzone świadectwami, dyplomami, certyfikatami, dyplomami czeladniczymi lub mistrzowskimi. W związku z powyższym oferta ta została odrzucona ze względu na to, iż jej treść nie odpowiada SIWZ. 2. Oferta złożona przez Cech Rzemieślników i Innych Przedsiębiorców w Wodzisławiu Śląskim, ul. Zamkowa 5, 44 -300 Wodzisław Śląski - została odrzucona zgodnie z art.89 ust 1 pkt. 2. Zgodnie ze SIWZ Wykonawca na potwierdzenie warunku dotyczącego "Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zadania" powinien dołączyć do oferty informacje dotyczące 2 wykładowców do zajęć teoretycznych oraz praktycznych, posiadających łącznie minimum średnie wykształcenie gastronomiczne, minimum 5-letni staż w zawodzie kucharz. Wykształcenie i doświadczenie zawodowe Wykładowcy powinno być potwierdzone świadectwami, dyplomami, certyfikatami, dyplomami czeladniczymi lub mistrzowskimi. Złożone wyjaśnienia nie potwierdziły spełnienia warunku dotyczącego minimum 5-letniego stażu w zawodzie kucharz. W związku z powyższym oferta ta została odrzucona ze względu na to, iż jej treść nie odpowiada SIWZ. Zgodnie z art. 93.1. 1) Ustawy prawo zamówień publicznych Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielnie zamówienia publicznego dotyczącego Organizacji oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego ponieważ nie złożono żadnej oferty nie podlegającej odrzuceniu. |