Biuletyn Informacji Publicznej
Urząd Miasta Wodzisławia Śląskiego
 
kontakt | strona główna
Mapa serwisu
      Rejestr zmian Rejestr spraw
 
 
  Wyszukiwanie zaawansowane        Statystyka odwiedzin: 4270277

  Spis podmiotów
  Jednostki Organizacyjne Miasta /  Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Tytuł dokumentu: Ogłoszenie o przetargu na organizację oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Data utworzenia: 18.10.2011
Data na dokumencie:
Symbol dokumentu:
Typ dokumentu: Przetarg

 

Wodzisław Śląski: Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 339672 - 2011; data zamieszczenia: 18.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Kubsza 28, 44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie, tel. 032 4556200, faks 032 4556200.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.wodzislaw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurs zawodowy powinien być przeprowadzony zgodnie z § 2 ust.1 pkt 2 Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. 2. Kurs zawodowy powinien zakończyć się uzyskaniem zaświadczenia o ukończeniu kursu zawodowego zgodnego z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. 3. Kurs zawodowy przeznaczony jest dla 20 uczestników. 4. Celem kursu zawodowego jest praktyczne opanowanie przez uczestników umiejętności związanych z zawodem kucharza m.in. sporządzanie różnych asortymentów potraw, ciast, napojów i deserów z zastosowaniem maszyn, narzędzi i sprzętu gastronomicznego. 5. Zajęcia teoretyczne odbędą się zgodnie z zapisem zawartym w ofercie. 6 Zajęcia praktyczne odbędą się zgodnie z zapisem zawartym w ofercie. 7. Kurs zawodowy powinien być przeprowadzony w terminie : od 7 listopada 2011r. do 27 listopada 2011r. 1) Na jedną godzinę zegarową powinno przypadać 10 minut przerwy oraz jedna przerwa 20 minutowa na spożycie ciepłego posiłku. 8. W ramach kursu zawodowego Wykonawca zobowiązany jest do: 1) zapewnienia uczestnikom kursu zawodowego podręczników, notatnika i długopisu niezbędnych do realizacji kursu zawodowego zgodnych z tematyką kursu. (materiały dydaktyczne zostaną przekazane na własność każdemu uczestnikowi). 2) zapewnienia środków czystości, naczyń. 3) zapewnienia produktów spożywczych potrzebnych do realizacji zamówienia. 4) zapewnienia odzieży ochronnej. 5) zapewnienie wyżywienia w formie dziennego wyżywienia dla 20 beneficjentów ( kawa , herbata, ciastka, zimne napoje oraz 1 ciepłego posiłku). 6) zapewnienia możliwości zabrania potraw i wyrobów garmażeryjnych po zakończeniu zajęć praktycznych każdego dnia. 7) zapewnienia dojazdu na miejsce i z powrotem w przypadku realizacji kursu zawodowego poza miastem Wodzisław Śląski. 8) prowadzenia odrębnej dokumentacji przebiegu kursu zawodowego w części teoretycznej i praktycznej stanowiącej: a) ewidencję obecności, wymiar godzin i tematy zajęć edukacyjnych; b) protokoły z przebiegu egzaminu; c) rejestr wydanych zaświadczeń, potwierdzających ukończenie kursu zawodowego oraz kserokopię zaświadczeń/certyfikatów wydanych uczestnikom kursu zawodowego; d) listę potwierdzająca odbiór zaświadczenia/ certyfikatu przez uczestnika kursu zawodowego; e) listę potwierdzającą odbiór cateringu na każdy dzień kursu zawodowego; 9) przekazania Zamawiającemu potwierdzonej za zgodność kserokopii dokumentacji przedstawionej w punkcie 8. 10) bieżącego informowania Zamawiającego o każdej nieobecności osób objętych kursem zawodowym. 11) stosowania logowania materiałów szkoleniowych i wydanych dokumentów logotypami Europejskiego Funduszu Społecznego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki wraz z informacją o współfinansowaniu kursu zawodowego przez Unię Europejska ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 12) oznaczenia miejsca realizacji kursu zawodowego w informację iż odbywa się kurs pn Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz w ramach projektu systemowego pt. Razem przeciw wykluczeniu społecznemu w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki 2007 - 2013 Priorytet VII Promocja Integracji Społecznej, projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego 13) zarejestrowania w internetowej bazie ofert szkoleniowych kurs zawodowy pn. Kucharz i aktualizowania informacji o kursie zawodowym nie rzadziej niż raz w miesiącu. 14) Wykonawca przed rozpoczęciem zajęć na kursie zawodowym, skieruje uczestników kursu zawodowego do wykonania badań lekarskich mających na celu stwierdzenie zdolności do uczestnictwa w kursie zawodowym. 15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników lub zamiany uczestnika w kursie zawodowym w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Sytuacją taką może być np. nie przejścia przez uczestnika badań lekarskich. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

 

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 27.11.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za Wykonawcę, który posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie Zamawiający uzna Wykonawcę, który wykonał w sposób należyty, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: 1) co najmniej 1 kurs kucharza lub kucharza małej gastronomii dla minimum 10 osób w wymiarze minimum 110 godzin zajęć

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 2 wykładowców do zajęć teoretycznych oraz praktycznych, posiadających łącznie minimum średnie wykształcenie gastronomiczne, minimum 5-letni staż w zawodzie kucharz. Wykształcenie i doświadczenie zawodowe Wykładowcy powinno być potwierdzone świadectwami, dyplomami, certyfikatami, dyplomami czeladniczymi lub mistrzowskimi.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku opóźnień w terminach kursu zawodowego, wynikających z przyczyn leżących po stronie uczestników kursu, dopuszcza możliwość wydłużenia ostatecznego terminu realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający wydłuży termin wykonania zamówienia o czas niezbędny do ukończenia kursu. Ze względu na szczególne okoliczności wystąpiła potrzeba zmiany zakresu zamówienia powierzonego podwykonawcy; zmiany podwykonawcy, któremu wykonawca powierzył realizację części zamówienia lub wystąpiła potrzeba zatrudnienia podwykonawcy. Spisanie aneksu do umowy uwzględniającego dokonanie zmian. Warunki dokonania zmiany postanowień zawartej umowy. W przypadku zaistnienia powyższych sytuacji wykonawca jest zobowiązany zwrócić się do zamawiającego z pisemnym wnioskiem o zmianę postanowień umowy, wskazując okoliczności, które miały wpływ na wystąpienie powyższych sytuacji, i których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.wodzislaw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim ul. Kubsza 28 44-300 Wodzisław Śl..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.10.2011 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim ul. Kubsza 28 44-300 Wodzisław Śl..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Kurs zawodowy pn. Kucharz realizowany jest w ramach projektu systemowego pt. Razem przeciw wykluczeniu społecznemu, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013 Priorytet VII Promocja Integracji Społecznej, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie


Załączniki
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia   mops_wodzislaw_slaski_siwz_kurs_zawodowy_kucharz.pdf (185.67 KB)


Osoba wprowadzająca dokument Łukasz Bednarz

Rejestr zmian dokumentu
18.10.2011    Utworzenie dokumentu. (Łukasz Bednarz)
 

    Administracja serwisu   Redakcja  
    Informacje nieudostępnione w biuletynie
    Intrukcja użytkowania biuletynu